Clientul/Utilizatorul MINISO-HOME.RO poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

  • Produsul nu corespunde nevoilor clientului/utilizatorului
  • Coletele prezinta deteriorari severe;
  • Produsele au fost livrate/facturate gresit;
  • Produsele prezinta defecte de fabricatie;
  • Produsele au marimi eronate comandate de catre Client/Utilizator; “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.”

NOTA: De asemenea, in conformitate cu art. 9 alin. 1 din OUG 34/2014, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform art. 14 alin. 2 din OUG 34/2014, in sarcina Clientului.

Clientul se obliga sa notifice MINISO-HOME.RO, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (telefonic, e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor.

Clientului/Utilizatorului care a notificat MINISO-HOME.RO, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice, in caz contrar, MINISO-HOME.RO considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza MINISO-HOME.RO cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, consumatorul poate alege una dintre urmatoarele variante:
a) de a folosi modelul de formular de retragere disponibil pe aceasta pagina ;
b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract.

Clientul/Utilizatorul MINISO-HOME.RO nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:
– In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit
– In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute mai sus are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile calendaristice, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.
– Conform OUG 34/2014 (art. 16 lit. d) MINISO-HOME.RO isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit.

In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului.
In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.